MinorMinutes_Barnklocka_Soffhang

Analogt lärande i en digital tid

Att få sin första klocka är stort. Att lära sig klockan är större. Minor Minutes vill att alla barn ska få uppleva storheten i tiden.

Med kunskap om klockan kommer självständighet, och genom att förstå var under dagen en befinner sig, är det lättare att förhålla sig till uppgifter och rutiner. Den talande klockan involverar flera sinnen och gör lärandet roligare, enklare och mer personligt.  

Urtavlan visar timmarna från 1 till 12.  Små punkter ovanför siffrorna visar minuter och sekunder. Timvisaren är vit – vi tittar inte lika mycket på den som minutvisaren, och den behöver därför inte vara lika synlig. Sekundvisaren är gul och tunn. Den märks utan att vara distraherande. Minutvisaren är tydligt orange eller blå, och precis som sekundvisaren är den märkbart längre, så att barnet kan använda den för att räkna prickarna och enklare läsa av klockan. 

Minor Minutes grundades med visionen att skapa en barnklocka som matchar barns lekfullhet och kreativitet. En barnklocka tillgänglig för alla barn – för att alla ska få uppleva storheten i tiden.

MinorMinutes_Barnklocka_Tennisbana_Vila

Hållbart för barnen – Hållbart för miljön

Minor Minutes värnar om barnen och den värld de ska växa upp i. Vårt sociala ansvar sträcker sig hela vägen från idé och design till materialval och produktion. Vi har skapat en designmässigt- etiskt- och socialt hållbar klocka som gör lärandet enkelt och lustfullt både för barn och föräldrar. Designen är anpassad till barns lekfullhet och kreativitet, och alla varianter av klockan är unisex.

Klockorna är framtagna för att passa barnets arm och sitta bekvämt under dagens alla timmar. De är helt veganska och tillverkas i återvunnen plast och silikon. Materialet är giftfritt, luktfritt och innehåller inga petroleumbaserade kemikalier, BPA, BPS, latex, bly, ftalater eller östrogenliknande toxiner. Det är dessutom fläckresistent och allergivänligt, vilket är extra viktigt när det kommer till barnanpassade produkter.

Minor Minutes samarbetar med en noggrant utvald leverantör som prioriterar hållbarhet och rättvisa arbetsförhållanden i sin produktion.